Stærk manifestation – eller svaghedstegn?

Hele tre mand høj rejste regeringstoppen forleden til Ukraine. Formålet er indlysende: Dels at signalere massiv støtte til Zelenskyj. Dels at vise internt sammenhold i regeringen – én for alle, alle for én. Men det er også et underskudssignal. Kan topministrene ikke unde hinanden at ”shine”? Det var også ugen, da det historisk upopulære lovforslag om at afskaffe store bededag blev førstebehandlet. Det blev det i går, torsdag, hvor otte partier i oppositionen samtidig gik sammen i en fælles opfordring til regeringen om at skubbe afskaffelsen af helligdagen til efter næste valg. Eneste parti i oppositionen, der ikke var med i den fælles opfordring, er de Radikale. Og hvad med regeringen selv? Ja, den rokker sig ikke en centimeter. Men forslaget om en folkeafstemning vil ikke dø. Senest har det konservative koryfæ Per Stig Møller støttet tanken. Og efter et seminar torsdag og fredag varmer regeringen nu op til nye reformer – formentlig på sundhedsområdet. Thomas Qvortrup stiller spørgsmålene. Politisk kommentator på Ekstra Bladet, Henrik Qvortrup har svarene.
Borgen Unplugged produceres i denne uge udelukkende i samarbejde med alle, der støtter os på borgenunplugged.10er.app

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.