Historisk ringe start for regeringen 

Jakob Ellemann-Jensen står afpillet tilbage efter endnu en dramatisk bededags-uge for regeringen. Det er nemlig ham som vicestatsminister, der har sat mest prestige på spil ved at insistere på krydset mellem afskaffelsen af store bededag og forsvarsforhandlingerne. Men netop den kobling har Mette Frederiksen nu renonceret på. Det var nødvendigt for regeringen at fjerne koblingen – for at undgå mareridtsscenariet: En folkeafstemning om bededagsafskaffelsen. Regeringen vil dog fortsat ikke opgive at afskaffe helligdagen, og det gør, at fagbevægelsen i den grad fortsat er på krigsstien. Det er befolkningen i øvrigt også. Og kirken. Og oppositionen. Nu mangler vi blot intern splittelse, så er pladen fuld for en regering, der er kommet historisk dårligt for start. Thomas Qvortrup stiller spørgsmålene. Politisk kommentator på Ekstra Bladet, Henrik Qvortrup har svarene.
Borgen Unplugged produceres i denne uge udelukkende i samarbejde med alle, der støtter os på borgenunplugged.10er.app

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.