Skrivebordssejr til Mette Frederiksen

Selv om blå-lilla blok fik over 68.000 flere stemmer, endte rød-grøn alligevel med at få et knebent flertal på præcis 90 mandater. En tekniske detalje i valgloven gav Socialdemokratiet ét mandat mere, end stemmerne umiddelbart burde berettige til. Men nu er terningerne kastet: Mette Frederiksen står til at forsætte som statsminister, og det store spørgsmål er kun, hvilke partier Socialdemokratiet kan og vil danne regering med. Selv om dramaet på valgaftenen var en Hollywood-gyser værdig, hvor det længe så ud til, at Moderaterne ville få den nøglerolle, som Løkke havde drømt om – og hvor han nåede faktisk at bede Mette Frederiksen om at arkivere nøglerne til Statsministeriet for en stund – tippede balancen i sidste øjeblik. Men står Løkke ligefrem tilbage som taber? Og hvad med De Radikale? Står den nye leder Martin Lidegaard svækket efter partiets nederlag? Eller stik modsat styrket som den nye kongemager? Og hvad med Pape og Ellemann? Sidder de sikkert i sadlen hos henholdsvis de Konservative og Venstre? Thomas Qvortrup stiller spørgsmålene. Politisk kommentator Lars Trier Mogensen har svarene.
Borgen Unplugged produceres i samarbejde med www.bagsvaerdlakrids.dk og i denne uge også www.sunwill.eu/dk/da

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.