Messerschmidts store chance

Valgkampen om EU-forsvarsforbeholdet har straks bragt Dansk Folkepartis nye formand Morten Messerschmidt helt frem i frontlinjen. Pludselig er den interne ballade gledet i baggrunden, og han har nu en enestående mulighed for at optræde som Nej-general. Omvæltningerne har samtidig ændret på magtbalancen i blå blok: De Konservatives formand Søren Pape Poulsen har håndteret den nye sikkerhedspolitiske situation vaklende og usikkert, mens Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen omvendt er trådt i karakter med stor myndighed. I det hele taget er dansk politik i opbrud: Det nye nationale kompromis forandrer ikke alene dansk forsvars- og sikkerhedspolitik, men vil også tvinge partierne til at måtte ændre på deres økonomiske prioriteter. Særligt Socialdemokratiet har været tvunget til at skifte kurs. Thomas Qvortrup stiller spørgsmålene. Politisk kommentator Lars Trier Mogensen har svarene.
Borgen Unplugged produceres i samarbejde med www.bagsvaerdlakrids.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.