Radikal trussel skaber drama

Radikale er parat til at vælte statsminister Mette Frederiksen for igen at få ministerposter. Med en opsigtsvækkende trussel har Sofie Carsten Nielsen sparket gang i et dramatisk 2022, og hun vil gøre alt for igen at gøre de Radikale til kongemager på Christiansborg. Men er det bare teatertorden? Statsminister Mette Frederiksen har med sin nytårstale selv lagt op til et tættere samarbejde med de borgerlige. Dansk politik rykker ind mod midten: Nødvendighedens politik er tilbage i Statsministeriet. Men hvordan reagerer de røde støttepartier? Kan SF og Enhedslisten acceptere, at S-regeringen går sammen med de blå om at halvere dagpenge til unge og måske ligefrem sænker topskatten? Samtidig spidser formandsopgøret i Dansk Folkeparti til: Morten Messerschmidt og Martin Henriksen er ude i en uforsonlig duel, der kan ende med at sprænge partiet til atomer. Thomas Qvortrup stiller spørgsmålene. Politisk kommentator Lars Trier Mogensen har svarene.
Borgen Unplugged produceres i samarbejde med www.bagsvaerdlakrids.dk og i denne uge også www.hellofresh.dk

One thought on “Radikal trussel skaber drama

  1. De Radikales store problem er, at man har skreget ‘ulven kommer’ alt for mange gange. Man er gået på kompromis med egne værdier og holdninger for, at undgå et valg mens meningsmålingerne var helt nede. Dén strategi har en bagside af mønten, og det er, at når først man har mistet egne vælgere, som har gået og ventet alt for længe på, at Løkke gider komme i omdrejninger. Mystikken breder sig på dét område, men jeg gætter på, at flere har det som jeg. Hvis ikke der kommer noget seriøst, hvor man tør stå fast på egne holdninger, så ender det med en plads på sofaen den dag andre går til valgurnerne.

    Dén beslutning er ikke nem, for jeg mener, det er en borgerpligt at stemme, men jeg stemmer ikke igen på et parti, som tydeligvis har større ambitioner for at få en ministerbil end at stå fuldkommen fast på egne værdier.

    Anyway, tak for et godt afsnit. Det skal nok blive et rigtig godt år i #dkpol! 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.