Thulesen Dahl kaster håndgranat

Dansk Folkeparti er efterladt i kaos: Efter fire valgnederlag på stribe har partiformand Kristian Thulesen Dahl kastet håndklædet i ringen, men han har samtidig kastet en håndgranat i partiet. Ganske enkelt fordi der ikke er nogen oplagt efterfølger. Socialdemokratiet fik også en dundrende fiasko. Regeringspartiet gik massivt tilbage i både de største byer og på Mette Frederiksens egen hjemegn i Nordjylland. For første gang siden regeringsskiftet møder hun nu kritik fra egen rækker. Statsministeren er under beskydning for både at nedprioritere de store byer i sin provinsoffensiv og for at have sat partiets troværdighed over styr i minkskandalen. Og netop sagen om de slettede sms’er fortsætter, efter det er kommet frem, at resultatet af politiets undersøgelser er blevet holdt hemmeligt til efter kommunalvalget. Hør også om såvel vindere som tabere og de største magtdramaer på de lange knives nat. Thomas Qvortrup stiller spørgsmålene. Politisk kommentator Lars Trier Mogensen har svarene.
Borgen Unplugged produceres i samarbejde med www.bagsvaerdlakrids.dk og i denne uge også www.hellofresh.dk

One thought on “Thulesen Dahl kaster håndgranat

  1. Omkring hele Støjberg-diskussionen, så skal man huske, at Pernille Vermund og Inger er langt bedre veninder end DF og Inger nogensinde har været. Det kan godt være, at Kristian Thulesen Dahl gerne vil spinne det som om Inger kunne være interesseret, men jeg tror simpelthen ikke på, hun ville gå til et parti med fast kurs mod spærregrænsen. Hellere næstformand i NB end formand for et fallitbo som DF, tror jeg ville være Ingers logiske tankegang. For slet ikke at nævne, at Pias konstante indblandinger som Mor Pia, der skal fortælle almuen hvad de skal mene og tænke om tingenes tilstand ville få hende til at fare helt i flint…

    Dog skal man også huske, at omkring det med om en formand er medlem af folketinget, så havde Konservative kæmpe succes med at få en borgmester fra Viborg til at omvende en lige så samspilsramt bevægelse fra katastrofekurs til succes. Han vandt naturligvis sit mandat allerede ved første valg – og det samme ville formentlig ske, hvis Kofod stillede op, men hvem siger, han gider forlade de velbetalte muligheder nede i Parlamentet for at komme hjem til dårligt vejr, og en hulens masse ballade? Selv René Christensen kan ikke lokkes til at melde sit kandidatur, og den eneste som har dén lyst er tydeligvis Martin Henriksen. Som I også er inde på… 🙂

    Tak for en god episode, som lige nu blæser ud af højtaleren i Costa Kalundborg. God weekend til alle. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.