Lokummet brænder i Statsministeriet

Minkskandalen er eksplosiv for statsminister Mette Frederiksen. En række dramatiske sms’er fra hendes højre hånd, departementschef Barbara Bertelsen, der blev fremlagt i Minkkommissionen torsdag, afslører, at Statsministeriet har været dybt inde i håndteringen af ulovlighederne: ”Lige nu er det ægte farligt,” skrev hun for et år siden. Udadtil skulle daværende fødevareminister Mogens Jensen tage hele skraldet, og han blev ligefrem truet med, at skandalen ville ramme ham ”endnu hårdere”, hvis han forsøgte at skubbe Mette Frederiksen foran sig. Spørgsmålet er: Hvad vidste statsministeren selv? Det her kan blive rigtig grimt. Hør også om, hvordan ældreminister Astrid Krags gamle mobberi af Thyra Frank nu rammer hende selv som en boomerang. Kristendemokraterne har holdt landsmøde, og Lars Løkke er kommet med en ny bog. Og så er kommunalvalget gået i gang. Thomas Qvortrup stiller spørgsmålene. Politisk kommentator Lars Trier Mogensen har svarene.

Borgen Unplugged produceres i samarbejde med www.bagsvaerdlakrids.dk og i denne uge også www.hellofresh.dk

One thought on “Lokummet brænder i Statsministeriet

  1. Tak for en fed jubilæums-episode, og tak for indsatsen med nu i alt 300 afsnit.

    Den sms-korrespondance minder én om, at virkeligheden nogle gange er endnu mere underlig end fiktion. Det er nærmest en historisk ting, nu hvor det er ude i det åbne, at man vidste mere end man gav udtryk for til diverse pressemøder. Det lugter fælt! Man skal dælme være S-fan for at kunne overse det tragi-komiske i denne situation… De har nok travlt med at finde en god stilling til BB før statsministeren skal afhøres, for ellers sprænger der nok en bombe, hvis Mette forsøger at kaste sin departementschef under bussen. 🙂

    God weekend herfra

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.