Mestertræk af Tesfaye

Med aftalen om endnu strammere regler for statsborgerskab har udlændingeminister Mattias Tesfaye sat VLAK-partierne skakmat: Ganske vist har Venstre, Konservative og Liberal Alliance fået trukket S-regeringen yderligere til højre, men det er Socialdemokratiet, som indkasserer den politiske gevinst. Med Mattias Tesfaye i spidsen har S-regeringen nu fået slået fast, at de mener strammerkursen for alvor – og da støttepartierne samtidig lægger afstand til ugens store aftale, er det dermed endegyldigt lykkedes for Socialdemokratiet at vriste sig fra af venstrefløjen i udlændingedebatten. Samtidig har det været en dårlig uge for de klassiske strammere: Det er gået fra slemt til værre for Morten Messerschmidt, der bedyrer, at han er uskyldig – men i næste uge vil et flertal ophæve hans immunitet. Er sagen kun et problem for Messerschmidt selv, eller vil de sidste DF-vælgere nu løbe skrigende bort? Og hvad med Naser Khader og hans sager om intimidering af kritikere? Kan Pape blive ved med at holde den sag ud i strakt arm? Thomas Qvortrup stiller spørgsmålene. Politisk kommentator Lars Trier Mogensen har svarene.

Borgen Unplugged produceres i samarbejde med www.bagsvaerdlakrids.dk 

One thought on “Mestertræk af Tesfaye

  1. Jeg kunne godt lide Lars Trier Mogensen tog fat på det med kristendom, og de egentlige doktriner, der ligger bag. Når alt kommer til alt, så er den nyfundne religiøsitet blandt politikere kun et trick. Jeg vil vove den påstand, at flere af dem end ikke kan nævne de fire evangelister, og da slet ikke i rækkefølge. [Matthæus, Markus, Lukas og Johannes] – selvom DF har (og har haft) flere teologer iblandt deres folketingsgruppe, så er det en meget forskruet version af kristendommen, som disse ærede medlemmer af vores Folketing befinder sig iblandt…

    Ugens afsnit blev først lyttet til søndag aften, da jeg havde børn denne weekend, men derfor skal I alligevel have et kæmpe tak for et godt afsnit.

    På genhør torsdag. Det er jo lidt rart, at st. bededag giver os underholdning til eftermiddagskaffen en dag før… 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.