19 børn hjemsøger Mette Frederiksen

Presset på S-regeringen vokser: Sagen om de 19 danske børn, som sidder indespærret i en fangelejr i Syrien, får nu de Radikale til at true med valg – efter det er blevet afsløret, at regeringstoppen allerede i efteråret blev advaret af efterretningstjenester om, at de danske børn risikerer at blive kidnappet og trænet som terrorister. Foreløbig står S-regeringen dog fast på en blank afvisning. Men også i det socialdemokratiske bagland rumler kritikken. Inde på Christiansborg er regeringen samtidig kommet i mindretal. Enevældens tid er forbi. Fremover SKAL regeringen nemlig inddrage Folketinget i en fremtidig vaccinestrategi – og tilfredsheden med dobbeltstraffe for Coronarelaterede forbrydelser er efterhånden også til at overse. Men hvor presset er regeringen egentlig? Thomas Qvortrup stiller spørgsmålene. Politisk kommentator Lars Trier Mogensen har svarene.

Denne udgave af Borgen Unplugged produceres i samarbejde med www.bagsvaerdlakrids.dk 

3 thoughts on “19 børn hjemsøger Mette Frederiksen

 1. Kære Borgen Unpluged
  Tak for en god podcast. I episoden “19 børn hjemsøger Mette Frederiksen ” hævder I at De radikale stemte for hasteloven der indfører dobbeltstraf for Coronarelaterede forbrydelser, og at det skulle tage brodden af Kristian Hegaards kritik. De er Ikke korrekt. De radikale og Enhedslisten stemte imod. Se fx følgende artikel fra JyllandsPosten https://jyllands-posten.dk/indland/politiretsvaesen/ECE12830076/kritik-af-dobbeltstraf-til-coronademonstrant/ hvor der står “Hasteloven, der indførte dobbeltstraf for en lang række coronarelaterede lovovertrædelser, var primært møntet på svindel med hjælpepakker og tyveri af håndsprit og værnemidler, som var en mangelvare i foråret. Stramningen skabte dog stor debat i Folketinget, hvor Enhedslisten, De Radikale og fem løsgængere stemte imod. Det var første gang under coronakrisen, at en hastelov ikke blev enstemmigt vedtaget.”
  Med venlig hilsen
  Esben Dalsgaard

  1. Hej Esben

   Vi er klar over den pinlige fejl, og vi retter den som noget af det første på fredag. Beklager.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.