Hvornår vågner støttepartierne?

Regeringen kan regne med loyal rygdækning: Støttepartierne tør stadig ikke udfordre statsminister Mette Frederiksen. Under tv-partilederdebatten i anledning af årsdagen for corona-nedlukningen dannede Enhedslisten, SF og Radikale Venstre endnu engang skjold omkring Socialdemokratiets formand. Samme mønster tegner sig i udlændingedebatten, hvor støttepartierne heller ikke for alvor tør kritisere S-regeringen. Selv på den grønne front, hvor Klimarådet netop har konstateret, at tempoet er alt for langsomt, presses Mette Frederiksen reelt heller ikke bagfra. Hvorfor opfører støttepartierne sig så svagt og eftergivende? Til gengæld er Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen begyndt at optræde mere selvsikkert, og han formåede da også at sætte dagsordenen i tv-debatten med sit forslag om, at Danmark i princippet skal åbnes, når alle over 50 er vaccineret. Partierne begynder i dag de egentlige forhandlinger om genåbningsplanen, så der er med andre ord – måske – lys for enden af tunnellen efter et langt år med Corona. Thomas Qvortrup stiller spørgsmålene. Politisk kommentator Lars Trier Mogensen har svarene.

Denne udgave af Borgen Unplugged produceres i samarbejde med www.bagsvaerdlakrids.dk 

2 thoughts on “Hvornår vågner støttepartierne?

 1. Jeg tror bestemt Søren Pape Poulsen er glad for jeres karaktergivning – og den er helt fair.
  Før I går på weekend, så tillad mig, at minde jer om, I nok skal opdatere jeres WordPress, som lige nu er version 5.5.3 på jeres blog. Vi andre har nu bevæget os op på version 5.7 på vores blogs. 🙂
  Dernæst skal I være opmærksom på, jeres title tag (linje 11 i kildekoden) stadig siger “Podcasten om dansk politik med fætrene Qvortrup”. Nu er Lars Trier Mogensen så fast forankret, at I vist rolig kan opdatere fra tiden, hvor fætter Henrik var med ombord.

  Tak for et glimrende afsnit, som p.t. kører i baggrunden mens denne kommentar blev skrevet.

  God weekend herfra.

  1. Hej Henrik

   Tak for “vagt i gevær” i forhold til opdatering og den lille forglemmelse med fætrene:-) Det får jeg fikset.

   God weekend!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.