Vaccinestunt skaber ballade

Statsminister Mette Frederiksens corona-rejse til Israel vækker både vrede og undren på Christiansborg. Vrede fordi statsministeren overhovedet vil samarbejde med Israel. Og undren fordi hun nu selv skal i karantæne, og genåbningssnakken med Folketingets partier derfor sættes på pause. Men hendes vaccinestunt virker: Mette Frederiksen forsøger at tage personligt patent på corona-bekæmpelsen, og har nu fået vristet sig løs fra de andre partier. Hun vil gerne træde frem som den modige statsminister, der vil gå længst for at redde Danmark. Fronterne er ikke desto mindre ved at blive trukket skarpere op i dansk politik: Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen har tydeligvis vundet større selvtillid og er begyndt at gå hårdere til S-regeringen. Hør også om Inger Støjberg, der endnu engang har stjålet rampelyset, og om nye krænkelsesskandaler hos Radikale Venstre. Thomas Qvortrup stiller spørgsmålene. Politisk kommentator Lars Trier Mogensen har svarene.

Denne udgave af Borgen Unplugged produceres i samarbejde med www.bagsvaerdlakrids.dk 

One thought on “Vaccinestunt skaber ballade

  1. Så kom pudevåret vel i brug i det smukke vejr? 🙂

    Det var en yderst god pointe, at Mette Frederiksen lever fint med kritikken. Hun udstiller nogle svage støttepartier, som fremstår gammeldags i deres kritik. Den var ventet, og man kunne have set næsten samme automatreaktion, hvis hun havde valgt at tage et møde med kineserne. Det er en glimrende måde at gøre støttepartierne trætte på, for stemmerne vil vandre nu hvor det er ret tydeligt, at hverken Radikale, SF eller Enhedslisten har lyst til at trække stikket, uanset hvad hun finder på.

    Jeg noterer mig, at flere har haft travlt med at fortælle de ikke stiller op igen, og det lugter lidt af, at flere godt kan se, Mette Frederiksen pludselig kan finde på at udskrive et folketingsvalg ved den mindste uro på bagsmækken under de kommende finanslovsforhandlinger.

    God weekend. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.