Tough, tougher, Tesfaye

Socialdemokratiet kæmper med næb og klør for at fremstå som de hårdeste strammere i udlændingepolitikken. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye blæser nu til “anden halvleg” i udlændingedebatten: “Danmark skal ikke tilpasse sig islam. Islam skal tilpasse sig Danmark.” Derfor blev den nye udviklingsminister Flemming Møller Mortensen også sat på plads tidligere på ugen, da han kom til at udtale sig lidt for slapt i et interview. S-regeringen overlader ingen sprækker til højrefløjen, og så meget desto sværere er det for Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen at lancere en modoffensiv, der kan binde blå blok sammen – og genrejse sit kriseramte parti, der nu ligger lavere end de Konservative i meningsmålingerne. På weekendens ekstraordinære landsmøde i Venstre kan han med god grund frygte, at Inger Støjberg igen-igen laver ballade. Hvad i alverden kan Jakob Ellemann-Jensen dog gøre for at vende udviklingen? Det er det store spørgsmål i en uge, hvor Mette Frederiksen også har forberedt sig på efterårets kommunalvalg med en offensiv minirokade. Thomas Qvortrup stiller spørgsmålene. Politisk kommentator Lars Trier Mogensen har svarene.

Denne udgave af Borgen Unplugged produceres i samarbejde med www.bagsvaerdlakrids.dk og www.bookbeat.dk/borgen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.