Støjberg river Venstre midt over

Venstres næstformand Inger Støjberg har kastet sit parti ud i en dyb krise. Konklusionen i Instrukskommissionens første delberetning er nådesløs klar: Som tidligere udlændingeminister har Støjberg bevidst givet en ulovlig instruks, og derfor risikerer hun nu at blive stillet for en rigsret – et skæbnesvangert spørgsmål, der flækker Venstre på langs. I ugens løb blev rådvildheden og partiformand Jakob Ellemann-Jensens stadig større usikkerhed udstillet, da Venstre helt bizart valgte at stå uden for et ellers populært politiforlig. Særligt Konservatives formand Søren Pape Poulsen nyder godt af nedsmeltningen i Venstre. Præcis som det i sin tid skete med Tamilsagen, hvor Konservative blev mindre end Venstre, kan styrkeforholdet i blå blok igen være ved at ændre sig, blot med omvendt fortegn – nu med Konservative på vej tilbage i storebror-rollen. Statsminister Mette Frederiksen kan dog være allermest tilfreds med udviklingen på Christiansborg: Socialdemokratiet har igen rekordhøj opbakning i meningsmålinger – uden reelle udfordrere. Thomas Qvortrup stiller spørgsmålene. Politisk kommentator Lars Trier Mogensen har svarene.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.