Kofod reddet af Støjberg

Venstres fungerende formand Inger Støjberg har sat ild i gardinerne med sin kontroversielle MeToo-udmelding, som har splittet partiet internt – og vupti, pludselig er opmærksomheden fjernet fra udenrigsminister Jeppe Kofods gamle sag om seksuelt magtmisbrug. Tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt er ellers ude og kalde ham for ”klam” og en ”idiot”. Men Støjberg har reddet ham: Hun er en eminent værdikriger, men tilsvarende håbløs som lederskikkelse og politisk strateg. Regeringen har dog også andre problemer at tumle med: Støttepartierne er nemlig rasende over det transportudspil, som regeringen præsenterede torsdag. De anklager Socialdemokratiet for at bryde løfterne i forståelsespapiret. Men hvad har støttepartierne overhovedet at true med? Det forsøger vi at give et bud på, ligesom vi også zoomer ind på Kristian Thulesen Dahl og Dansk Folkeparti, der igen er sunket ned i en sump af magtintriger, bagholdsangreb og anklager om bedrageri. Thomas Qvortrup stiller spørgsmålene. Politisk kommentator Lars Trier Mogensen har svarene.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.