Dansk politik i undtagelsestilstand

Corona har ændret alt, også politisk. Den forgangne uge – især onsdagens pressemøde – var et ”defining moment” for Mette Frederiksen. Væk er alle de dårlige sager for regeringen. Lige nu handler det kun om Corona og om, hvordan landet kommer igennem krisen. Og der er fuld opbakning til regeringen – også til de mange vidtgående tiltag, der blev hastebehandlet og vedtaget i Folketinget i går, torsdag den 12. marts. Thomas Qvortrup stiller spørgsmålene. Politisk kommentator Henrik Qvortrup har svarene.

Denne episode er produceret i samarbejde med Matinique.

2 thoughts on “Dansk politik i undtagelsestilstand

 1. Jeg var overrasket over, Thomas ikke kunne gætte hvem der havde skrevet tweetet, for jeg havde også set tweetet, og det var genialt. Fru Abildgaard er virkelig god, og det er et sundhedstegn i #dkpol, at hun tør vise vejen ved at rose en politisk modstander.

  Jeg er enig i betragtningen om Alternativets chance for overlevelse efter et folketingsvalg – og samtidig ER det nok den eneste chance, at komme forbi denne krise, og vise, at man vil arbejde videre. Det ser ud som om de menige medlemmer i hvert fald flere steder ønsker at kæmpe videre. Det har nok skuffet løsgængerne, at de ikke fik den medvind fra baglandet, som de havde håbet på. Deres chance for overlevelse er nok nærmest lig nul, for hvem tør tage imod dem? Selv René Gades kommende projekt vil jo se ud som landsbytosser, hvis han tager imod ballademagere, som siger et, og gør noget andet. Bare en tanke, at man måske nemmere kan komme videre, hvis man kan begrave stridsøksen. [Jeg stemmer ikke på dem, så det er ikke mig, der er deres målgruppe anyway… :-)]

  Anyway, tak for endnu et godt afsnit, og god weekend til jer.

  1. Tak, Henrik. Og selv tak:-)

   God weekend også til dig.

   Bh, Henrik og Thomas

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.