Radikal stædighed varsler ilde for regeringen

To måneders forhandlinger om finansloven endte i et drama. Statsminister Mette Frederiksen ringede nemlig til Morten Østergaard og truede med valg, hvis han ikke faldt til patten. Og det gjorde han så – i et vist omfang. Men der BLEV slået hul på paradigmeskiftet, og spørgsmålet er nu, om lempelserne på udlændingepolitikken kan blive et problem for Socialdemokratiet – og om de Radikale vil have endnu mere næste gang? Det er bare et par af mange spørgsmål, som vi forsøger at give et svar på i denne udgave af Borgen Unplugged. Thomas Qvortrup stiller spørgsmålene. Politisk kommentator Henrik Qvortrup har svarene.

One thought on “Radikal stædighed varsler ilde for regeringen

  1. Jeg tror ikke statsministeren skal bruge den trussel igen, for der er ingen tvivl om, hvem de radikale vælgere stemmer på ved et nyvalg – og jeg er helt sikker på, at der faktisk er flere der kommer til, efterhånden som andre går på kompromis med det politiske…

    Helt til grin blev det jo, da SFs formand først glæder sig over minimumsnormeringer, hvorefter Jakob Mark netop, som nævnt af jer, (på DR2 Debatten) står og erkender, at minimumsnormeringer bl.a. afhænger af hvilke aftaler man kan nå til foråret i 2020 når aftaler med kommunerne skal på plads – og Pernille Skipper (EL) er jo helt utilfreds. Omvendt kan man så også mene, at Ø er utilfredse uanset hvad pokker, der vedtages.

    Skulle man spille djævlens advokat kunne det være interessant med en VKSR-regering, hvis man kunne holde fkøjpartierne uden for indflydelse. For tilgiv mig mit franske, men udlændinge-/indvandrerdebatten HAR spillet en ALT for stor rolle med ALT for store konsekvenser for den måde vi taler om, til og med hinanden her i samfundet efter først DF, og senere Nye borgerlige går på talerstolen med retorik, som ALDRIG var gået dengang Schlüter var statsminister her i landet…

    God weekend, og tak for endnu et godt afsnit. Vi er ikke altid enige, men spændende at lytte til tankerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.