Vælgerne er ikke imponerede

Trods udspil efter udspil fra regeringen, rykker målingerne sig ikke ud af stedet – det tyder stadig på klar rød sejr. Hvad er gået galt for regeringen? Og som om det ikke var slemt nok for Løkke, præsenterede Socialdemokratiet så i denne uge et forslag om at give nedslidte danskere ret til at gå tidligere på pension. Det rammer lige ned i målgruppen og kan måske ovenikøbet være med til at trække vælgere fra Venstre og især Dansk Folkeparti. Bankerne skal nemlig være med til at betale regningen. Har S mon fundet vinder-formularen? Thomas Qvortrup stiller spørgsmålene. Politisk kommentator Henrik Qvortrup har svarene.

2 thoughts on “Vælgerne er ikke imponerede

 1. Tak for endnu et godt afsnit.

  Dog én lille bitte pointe. Selvom jeg bestemt heller ikke bryder mig om Alternativets docerende stil på f.eks. det med at vegetardiæt kunne løse det meste af klimaproblemerne, og bestemt heller ikke stemmer på dem, så var I en kende *for* hurtige til at feje pointen om de fascistiske træk af brædtet.

  Det må være uomtvisteligt, at den politiske tone har ændret sig voldsomt siden Schlüter var statsminister.
  Ellers var Dansk Folkeparti aldrig kommet så tæt på først VKO og senere VLAK som de er i dag.
  I takt med DF nu er at opfatte som regeringsduelige af flere, så kan man ikke komme udenom, at indtil flere af de borgerlige partier har måtte slå knuder på sig selv…

  Det er jo en af grundene til, at DF ikke kan fordrage LA – fordi de har sagt fra på nogle områder, som DF synes er kerneværdier. Senest har Konservative jo indhentet en opmuntring fra Hørsholms borgmester, før Anders Johansen fra Konservative er begyndt at tale om at forbedre forholdene på Sjælsmark. Dét er jo tæt på, at Konservative risikerer samme eksil, hvis først Tulle-drengen bliver sur over denne manøvre.

  Så det er vist blevet ret åbenbart, at flertallet af det nuværende folketing til tider danser noget voldsomt efter DF’s taktstok – og man kan i hvert fald ikke bare forbigå det med en pointe om, at Uffe Elbæk synes vi skal tale pænt, som om han ikke gør det, fordi han kommer med en væsentlig pointe, som lige pt bidrager væsentligt til, at folk aldrig har interesseret sig så LIDT for #dkpol som de gør netop nu. Måske fordi de føler MF’erne kun tænker på studehandler mellem valgene, og kun italesætter de små skænderier, fordi de kan mærke der snart er valg.

  Blot et par tanker om emnet, med et varmt ønske om en rigtig god weekend til jer begge. 🙂

  1. Ingen sætter vist spørgsmålstegn ved, at dansk politik har rykket sig ganske alvorligt, og at de borgerlige og også Socialdemokratiet lægger sig ganske tæt op ad DF’s udlændingepolitik. Men er det ensbetydende med, at vi ser fascistiske træk i dansk politik?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.