Morten Ø strammer den

Mette Frederiksen anklager Lars Løkke Rasmussen for løftebrud, fordi det ikke er lykkedes for regeringen at overbevise EU om, at børnechecken skal indekseres. Men er der virkelig tale om løftebrud, eller handler det mere om et angreb på Løkkes akilleshæl: troværdigheden? Det får du et bud på, hvis du lytter med, og du kan også blive klogere på, hvad de Radikales leder Morten Østergaard har gang i med kravet om, at Mette Frederiksen skal gøre sig uafhængig af Dansk Folkeparti, hvis hun vil være statsminister med de Radikales støtte. Disse historier, det seneste om Tibet-kommissionen og meget mere. Thomas Qvortrup stiller spørgsmålene. Politisk kommentator Henrik Qvortrup har svarene. Borgen unplugged produceres i samarbejde med www.racoon.dk

4 thoughts on “Morten Ø strammer den

 1. Pænt af jer at fastholde udgivelsesplanen – også selvom det måtte gennemføres telefonisk. Håber I begge har haft en god weekend. 🙂
  Jeg er LIDT ked af, at I holdt jer lidt for ‘mainstream’ i forhold til Radikales udmelding. Det er helt fair at gentage præcis det samme som alle andre i forvejen har sagt, men der ER en væsentlig pointe, som INGEN i de danske medier har forholdt sig til. Der ER folk i flere partier, som ER trætte af deres partiers kovendinger på udlændingeområdet. Det virker som om rigtig mange har glemt jordskredsvalget i 70’erne. Den slags kan sagtens ske igen, og man risikerer som kommentator at blive taget med bukserne nede, hvis ikke man i det mindste nævner denne mulighed.
  I ved jeg nyder jeres podcast, men jeg synes det vil være væsentligt at nævne, at ligesom EU-afstemninger kan falde anderledes ud end medier og politikere håber, så kan det samme også ske i en tid, hvor vi nu er kommet MEGET langt forbi bundniveauet af manglende stuerenhed i den måde politikerne TALER nu til dags.

  Anyway, god uge herfra. 🙂

  1. Hej Henrik
   Håber ligeledes, at du har haft en god weekend!
   Vi går aldrig efter at være mainstream eller det modsatte – ligesom vi ikke forholder os til, hvad andre kommentatorer mener eller ikke mener. Vores take på de Radikale er, at de meget vel kan gå frem i målingerne (og få et godt valg) som konsekvens af den seneste udvikling – hvilket vi også har sagt de seneste to udsendelser. Men spørgsmålet er: hvad skal de Radikale bruge det til? Ingen målinger er i nærheden af at antyde, at befolkningen pludselig vil stemme massivt anderledes og give flertal til de efterhånden få partier, der ønsker en anderledes udlændingepolitik end den fremherskende med S, V og DF i spidsen. Har meget vanskeligt ved at se et jordskredsvalg for mig i den retning.
   Bedste hilsner, Thomas

   1. Helt fair. For mig at se er det dog interessant, at man heller ikke kunne se tendensen før valgdagen dengang – men vi får at se hvad der sker, når mandaterne er fordelt. 🙂

    1. Helt bestemt interessant, Henrik! Jeg kan tage fejl, men jeg kan bare ikke se det for mig.
     Bh, Thomas

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.