Alle siger: “Hvad sagde vi!”

Rød blok går frem i meningsmålingerne – og det på trods af, at partierne ikke kan blive enige om ret meget. Samtidig har Socialdemokratiet skrevet et nyt principprogram, der lægger op til en hårdere kurs på udlændingeområdet, og Liberal Alliances har holdt landsmøde, hvor der var fuld opbakning til regeringsdeltagelsen. Men vælgerne er ikke imponerede. På EU-området fik Danmark sin Europol-særaftale – hvordan vil partierne sælge den? Thomas Qvortrup stiller spørgsmålene. Politisk kommentator Henrik Qvortrup har svarene.

3 thoughts on “Alle siger: “Hvad sagde vi!”

 1. Man skal altid passe på mavefornemmelser. De kan skyldes nært forestående Roskildesyge…. 🙂
  Jeg tror Nye borgerlige efterhånden har svært ved at overbevise folk om, at de har et komplet partiprogram. I de interviews jeg hidtil har set har Pernille Vermund været spejlblank med hensyn til visioner og grundlæggende ideer – udover hendes DF Classic tankegang, hvor den kvinde knap kan formulere to sætninger uden der nævnes indvandrere i den ene… Det er så ikke populært at sige det ligeud, men jeg vover gerne pelsen, for mod dumhed må vi aldrig undlade at kæmpe, også selvom ordsproget siger det altid er forgæves.
  Dog vil det nok gå op for de fleste i en valgkamp, hvis de følger med, at der kun er indvandrerdebat på NBs hylde…

  Løkke er kun god i modvind fordi han altid har arbejdet bedst under pres. Han véd, at han er ved at være fortid som formand for Venstre, og han vil gerne sikre sig, at han sender store budskaber for at simulere visioner. Ikke desto mindre falder de hver især til jorden og ender som kompromiser. Han ville ikke være statsminister for enhver pris, men endte med at blive det. 🙂
  Projekt Løkke er ved at være fortid…

  Den manglende password-ændring i forsvaret viser med al tydelighed, at vi er komplet til grin. Systemet har forelsket sig i egne selvfede fornemmelser, og det ligger også til grund for det overhovedet kunne ske. Jeg tænker, at det BURDE få nogen til at tage sikkerheden mere alvorligt, og det BURDE ikke kræve andres indblanding før man erkender, at der må strammes op i egne rækker. Dén dag det sker ligger desværre nok langt ude i fremtiden, og det må begrædes, for vi har trods alt givet carte blanche til at selv meget private oplysninger behandles i de rækker…. Tankevækkende, at man stadig kan rette henvendelse til en kommune med et cpr-nummer uden at blive tjekket. Folk tror straks på ens identitet alene baseret på dette. Jussi Merklin skrev om det, Jesper Møller Andersen skrev om det i sin bog, og INGEN har lyttet.

  God weekend herfra.

 2. Blandt navne der havde rykket sig politisk kan også nævnes afdøde Mogens Camre da han skiftede fra A til O, Pernille Rosenkrantz-Theil der skiftede fra Ø til A (godt nok efter hun havde siddet de fulde 2 perioder i Enhedslisten) og sidst men ikke mindst Naser Khader, der først fik nok af Konservative, gik ind i Ny Borgerlige, og sørme om han ikke sprang retur til Konservative. Når den mand udtaler sig om uddannelsespolitik og det at stille krav til skolen, tænker de fleste nok: “Ja, især at kunne beregne 40% af 20.000”
  Nåede at få trykket på Skriv kommentar før I var helt færdige før – derfor denne kommentar nr. 2 🙂

 3. Det var Ny Alliance – IKKE Nye borgerlige – NK gik ind i. Beklager fejlen. Det skal han dog ikke have hængende på sig… 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.