Balladen lurer lige om hjørnet

Der har været gang i dansk politik i det seneste år, og både rød og blå blok er samspilsramte. Forude venter et højspændt efterår for regeringen med svære forhandlinger om blandt andet nye ejendomsvurderinger, en skattereform og en pensionsreform. Læg dertil en ordentlig omgang problemer i forhold til EU efter briternes farvel. Thomas Qvortrup stiller spørgsmålene. Politisk kommentator Henrik Qvortrup har svarene.

2 thoughts on “Balladen lurer lige om hjørnet

 1. Venstre har allerede signaleret et af de kommende temaer ved et valg. Da Lars Løkke afslørede hvor mange forlig de røde partier havde været med til, vidste han, at dette var en torn i øjet på alle dem, som har været socialdemokrater.
  Når man er IMOD noget, så nytter det ikke noget at stemme VED IKKE, fordi man er med i en forligskreds. Er man IMOD, må man stemme NEJ.
  Politikerleden vokser, fordi det ligner, at alle meler deres kage mellem valgene, og at holdningerne kun tegnes op lige før valgene, og bagefter finder man sammen i total ligegyldighed over for det mandat, og det man har lovet vælgerne.
  Venstre fik på denne måde spillet et genialt trick på frustrerede røde vælgere, og Mette kan ikke regne med støtte ret længe, hvis SF, Enhedslisten og Alternativet tilsammen overhaler Socialdemokraterne. Baglandet vil reagere, hvilket kun de færreste kan være i tvivl om…

  Anyway, all politics aside, god sommer også til jer.. 🙂

  1. Hej Henrik

   Helt enig med dig i, at forskellene på partierne klart er lettest at få øje på op til et valg. Det er nu ikke noget nyt fænomen. Dansk politik har i mange mange år (med undtagelse af nullerne) været præget af konsensus.

   Også enig i, at Venstre (klogt) udnyttede frustrationen hos de røde.

   Men hvilket alternativ har Alternativet, SF og Enhedslisten? Kan de leve med ikke at pege på Mette F, hvis det medfører, at Løkke får en periode mere? Jeg tvivler. Og nu må vi øvrigt se, hvordan DF lægger sig i landskabet.

   Tak for hilsen. God sommer!

   Bedste hilsner
   Thomas

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.