Mette-rygter tager til

Efter Joe Bidens invitation skal Mette Frederiksen til Det Hvide Hus 5. juni. Og det lægger ikke ligefrem en dæmper på spekulationerne om, hvorvidt statsministeren er i spil til at blive Natos næste generalsekretær. Tværtimod forstærker det kronprinse-diskussionen internt i Socialdemokratiet: for hvem er i spil til at blive partiets næste formand – hvis og i fald? Vi gennemgår favoritterne og zoomer ind på deres styrker og svagheder. Indenrigspolitisk satser regeringen nu fuldtonet på sundhed. I denne uge blev det besluttet at afsætte ekstra fem milliarder årligt – og det er især kræftområdet, som regeringen nu vil gøre alt for at genopbygge tilliden til. Samtidig bød ugen på nye tal fra Finansministeriet, der har opjusteret det finanspolitiske råderum frem mod 2030 med hele 16 milliarder. Den på papiret gode nyhed kan ramme regeringen som en boomerang – for hvordan skal den sælge behovet for nye reformer, når det egentlig går over al forventning? Vi kommer – blandt meget andet – også omkring Alternativets gratis vand på restauranter samt Aki-Matilda Høegh-Dam og hendes insisteren på at tale grønlandsk. Thomas Qvortrup stiller spørgsmålene. Politisk kommentator på Ekstra Bladet, Henrik Qvortrup har svarene.
Borgen Unplugged produceres i denne uge i samarbejde med bagsvaerdlakrids.dk og www.hellofresh.dk og som altid alle, der støtter os på borgenunplugged.10er.app/
* HelloFresh: Brug koden BORGEN23 og få op til 1.153 kroner i rabat på dine fem første måltidskasser. Koden gælder for nye kunder og for tidligere kunder, der har opsagt deres abonnement for mindst tre måneder siden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.