Forsvarsforbehold til afstemning

På rekordtid har krigen i Ukraine fået de etablerede magtpartier til at gå sammen om et nationalt kompromis på forsvarsområdet: I løbet af få døgn ventes S-regeringen, Venstre, de Konservative, de Radikale og SF at præsentere en historisk aftale om både et højere forsvarsbudget og en snarlig folkeafstemning om at afskaffe EU-forsvarsforbeholdet. Det var ikke ligefrem noget, der stod skrevet noget sted i statsminister Mette Frederiksens drejebog frem mod valget. For hvor skal pengene til forsvaret tages fra? Og er det ikke risikabelt med de der folkeafstemninger? Hør også om, hvordan et spøgelse går gennem Enhedslisten – en spøgelse fra den kolde krig. Gammelkommunisterne, der lige nu har travlt med at forklare og undskylde præsident Putin, kæmper med en yngre garde, der desperat forsøger at fastholde en facade udadtil som et moderne venstrefløjsparti. Samtidig er der totalt opbrud i udlændingepolitikken, hvor ukrainske krigsflygtninge bydes velkommen af alle de politikere, som ellers hidtil har ønsket yderligere stramninger. Thomas Qvortrup stiller spørgsmålene. Politisk kommentator Lars Trier Mogensen har svarene. Borgen Unplugged produceres i samarbejde med www.bagsvaerdlakrids.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.