Messerschmidt for retten

Nedturen for Dansk Folkeparti fortsætter – nu for alvor: Bagmandspolitiet har netop rejst sigtelse mod næstformand Morten Messerschmidt for misbrug af EU-midler, og dermed er hans formandsdrømme brast. I hvert fald foreløbigt. Retssagen kan grave det dybe hul, som Dansk Folkeparti står nede i, endnu dybere. Konservative er samtidig blevet ramt af en shitstorm, efter Naser Khader først kom under beskydning for at have intimideret sine kritikere, og dernæst valgte at gå på sygeorlov. Misbruger politikerne muligheden for bare at trække sig, når problemerne vokser dem over hovedet? Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen har heller ikke meget at glæde sig over: Partiet har ikke haft dårligere meningsmålinger i 25 år. Kan det lykkes Ellemann at udnytte Khader-missæren til at kradse vælgere tilbage fra de Konservative, eller kan Ellemann se frem til at miste endu flere vælgere til Løkkes nye parti? Midt i det borgerlige morads er det dog alligevel lykkedes for oppositionen at presse S-regeringen til at lempe restriktionerne tidligere. Har statsminister Mette Frederiksen for første gang under coronakrisen givet efter for et politisk pres? Thomas Qvortrup stiller spørgsmålene. Politisk kommentator Lars Trier Mogensen har svarene.

Borgen Unplugged produceres i samarbejde med www.bagsvaerdlakrids.dk 

One thought on “Messerschmidt for retten

  1. Først og fremmest tillykke med, Bagsværd Lakrids har været så kloge, at forlænge aftalen med jer frem til sommer. Klogt valg. 🙂

    Man kan godt undre sig over, at politikerne gider reagere på provokationerne fra Sikandar Siddique (Frie Grønne). Det giver Sikandar en del sympati hver gang de går til angreb på ham, og man kan som billede bare se, hvor skuffet Lars Boje Mathiesen (Nye borgerlige) bliver hver gang, der ikke er nogen korte bemærkninger til hans ordførertaler i Folketinget. Han bliver lige overrasket hver gang, men det taler til Radikale, SF og Enhedslistens ære, at de ikke gider give ham opmærksomhed, fordi NB jo er grundfæstet i deres holdninger. Engang imellem er tavshed bare den bedste strategi, og det burde Inger og hendes meningsfæller i fx DF også lære, når Sikandar fyrer noget af, som ikke har den store betydning… HVIS endelig de skulle reagere, kunne de med fordel bifalde en hilsen til de nydanskere, som fejrer ramadanen. Det ville gøre ham mindst lige så forbløffet, og det ville også tage luften ud af de provokationer, som både Sikandar og Uffe Elbæk har brugt flere gange fra Folketingets talerstol.

    Man skal i øvrigt bemærke, at vi nok kun er få, der overhovedet ved, at Folketingets taler kan følges på kanal 95 på alle tv, hvor man har YouSee – eller en samarbejdende antenneforening – som udbyder. 😀

    God weekend til jer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.