Rigsret er farlig for Mette Frederiksen

Socialdemokratiet stemmer kun nødtvunget for rigsretten mod Inger Støjberg: Statsminister Mette Frederiksen frygter tydeligvis, at hun selv kan blive ramt af den nye hårdere kurs over for ministres lovbrud. Når granskningskommissionen senere på året kommer med kortlægningen af minkskandalen kan S-regeringen få seriøse problemer. I første omgang er det dog Venstre, som rammes: Jakob Ellemann-Jensen har fået et flertal i sit parti til at stemme for rigsretten, men ni Venstrefolk er imod, og dermed er splittelsen for alvor brudt ud. Han og resten af blå blok står i en så kritisk situation, at der allerede spekuleres på Christiansborg om et hurtigt nyvalg til efteråret. Vil Mette Frederiksen udnytte sin aktuelle styrke til at tromle de borgerlige? Inden minkskandalen blusser op igen? Eller vil det måske gavne S-regeringen endnu mere at vente med et valg – og i stedet lade de blå partier stege i deres eget fedt. Thomas Qvortrup stiller spørgsmålene. Politisk kommentator Lars Trier Mogensen har svarene.
Denne udgave af Borgen Unplugged produceres i samarbejde med www.bagsvaerdlakrids.dk og www.bookbeat.dk/borgen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.