Nu bliver Støjberg aldrig formand

Ugens mest omtalte lagkage var Støjbergs forsøg på at fastholde sin position som hardliner på udlændingepolitikken. Men hun skød sig selv i foden – og dét i en sådan grad at hun nu reelt er ude af opgøret om at blive Venstres næste formand. Venstres nuværende formand Lars Løkke Rasmussen kritiseres samtidig i stigende grad af sine egne partifæller, der op til kommunalvalget peger på Løkke som problemet snarere end løsningen. Det var også ugen, da Ole Birk Olesen overlevede som transportminister men blev udstyret med en stor næse. Er faren dermed drevet over for den upopulære Ole Birk? Thomas Qvortrup stiller spørgsmålene. Politisk kommentator Henrik Qvortrup har svarene.

One thought on “Nu bliver Støjberg aldrig formand

  1. Man kunne også sige, at kritikken af Støjberg måske skyldes at hun synliggør, at der ikke er mange resultater der kan fejres. Hun gør det så med noget så uskyldigt som en kage, og selvom DF straks talte om citronmåner ved 100 stramninger [som i sig selv validerede, at “DF altid kræver det opnåede + moms” som en kommentator formulerede det]… Nogle kom med den perfide bemærkning at hun kunne nyde sin pension om 10 år når hun fyldte 60 – om end de, hvis de havde lavet deres research, burde vide, at hun kun fyldte 44 torsdag.
    At Birthe Rønn og andre blev sure har nok en del at gøre med, at Inger tør tage stilling. Hun fejrede et resultat, og forargelsen var forventelig. Da Jarl Cordua på Altinget sagde noget lignende om hendes potentiale som kommende formand, så kan der være tale om, at flere skal æde filthatte, når/hvis hun rent faktisk vinder en kommende formandskamp.

    Bemærk venligst, at Venstre ikke endnu har haft nogen kvindelig formand, og i aftenens Besserwisserne på TV2 News nævnte fru Svane, at flere mente der ville komme en kvindelig pave før der kom en kvindelig formand for Venstre. Partiet virker gammeldags, og dét perspektiv har mange glemt. Det handler jo ikke om hvem man bedst kan lide som kommentator, men derimod om hvem medlemmerne af Venstre foretrækker.

    Men godt at få debatten – og altid spændende, at vi her i landet kan diskutere politik frit. Det bør vi værdsætte – uanset om det er med eller uden kage. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.