Vil Kofod overleve shitstormen?

MeToo-bølgen har ramt Christiansborg: Udenrigsminister Jeppe Kofod er hårdt presset af den 12 år gammel sexsag, som statsministeren mener er et overstået kapitel. Men slipper Mette Frederiksen så let? Og hvad med Kofod? Kan han overhovedet fungere som udenrigsminister? Problemerne stopper dog ikke her for regeringen: Støttepartierne har nemlig også kastet sig over Dan Jørgensen, som de slet ikke mener fungerer som klimaminister. Som oplæg til efterårets forhandlinger har han kaldt deres grønne krav for ”rabiate”, og de Radikales politiske ordfører Sofie Carsten Nielsen har svaret tilbage ved at kalde Dan Jørgensen for ”imponerende arrogant”. Klimapolitikken tegner i det hele taget til at blive eksplosiv: Regeringen nøler, og støttepartierne er for alvor er ved at miste tålmodigheden: Mette Frederiksen skal meget snart til at levere på løfterne fra forståelsespapiret, ellers risikerer hun, at uenighederne i ikke mindst udlændingepolitikken igen blusser op. Støttepartierne har allerede sendt det første varselsskud med kravet om, at Danmark straks skal tage imod 300 udledsagde flygtninge. Spionskandalen ruller også videre på Borgen. Thomas Qvortrup stiller spørgsmålene. Politisk kommentator Lars Trier Mogensen leverer svarene.

One thought on “Vil Kofod overleve shitstormen?

  1. Tak for endnu et afsnit.
    Denne gang en lille rettelse: Jeppe Kofod gjorde sig i allerhøjeste grad bemærket internationalt, da han – bevidst? – oversatte et tweet fra Søren Espersen (DF) forkert. N-ordet findes jo i to varianter, og man kan her notere sig, at Jeppe Kofod faktisk er forbavsende DÅRLIG til at erkende sine manglende sproglige evner. Senest under besøget fra Pompeo, hvor han MENTE co-operation (som i samarbejde), men vedblev med at udtale CORPORATION (som betyder virksomhed/selskab). Jeg forsøgte diskret at gøre ham opmærksom på dette i PB, men da han ikke gad besvare beskeden, må man konstatere, at han fuldt ud lever op til devisen om, at ministre de-alene-vide-bedst… Link til historien om oversættelsen: https://da.wikipedia.org/wiki/Jeppe_Kofod#Overs%C3%A6ttelsessag

    God weekend 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.