Løkke står i l… til halsen

Forholdet mellem regeringen og Dansk Folkeparti er stadig iskoldt. Hvis statsminister Lars Løkke Rasmussen troede, at han kunne genvinde noget af tilliden fra støttepartiet ved at bruge stort set hele sin nytårstale på at tale om ghettoer og parallelsamfund, så troede han forkert. DF kalder statsministeren for naiv, og dermed er der intet, der tyder på, at forhandlingerne om skat og udlændinge, der genoptages i næste uge, bliver nemmere, end de var før jul. Tværtimod. Thomas Qvortrup stiller spørgsmålene. Politisk kommentator Henrik Qvortrup har svarene.

Bragt i samarbejde med www.kaffekapslen.dk

2 thoughts on “Løkke står i l… til halsen

  1. Det var nemlig super naivt af den ellers normalt ganske erfarne Lars Løkke når han kunne tro, at DF ville være dikkende lammehaler. Alle kunne regne ud, at dét projekt ville slå fejl, for både DF og S har en ambition om, at virke barske (strammere) over for udlændinge – og i dén debat er selv Mathias Tesfaye også på gyngende grund, for på Twitter har han lejlighedsvis endog meget svært ved f.eks. at anerkende når der er sket en ændring af standpunkt. Enhver der abonnerer på A Classic må være endog meget overraskede over den retorik man fortsætter efter juleferien.

    Omvendt er jeg helt enig i, at Løkke står sig bedst, NÅR han agerer folkeligt. Et af hans værste træk er det skæve smil, som virker arrogant på skærmen. Så at han træder frem i en lille blæser kan meget vel være en del af strategien hvor han siger: “Hellere gå ned for fuld gas”, og så sker der præcis det modsatte. Det opdagede Helle Thorning-Schmidt da hun første gang TABTE til Venstre i 2011. Mette Frederiksen står stærkt, fordi Løkke længe har stået svagt. Hans sigtekorn står dårligt på geværet, men når tiden nærmer sig får han rettet ind på sigtet, og så kan han meget vel vinde endnu en periode, imod alle odds…

    Ingen tvivl om, i øvrigt, at Villum Christensen kun indgik Slagelse-aftalen for at undgå, at Venstres spidskandidat blev borgmester igen, men i borgernes optik tror jeg mange tænker løftebrudsdebat over for netop socialdemokraterne, i hvert fald hvis Venstre genvinder magten i 2019 hvis ikke Dyrby holder ord…

    Anyway, god weekend. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.