Virker skidtet? Det er lige meget

Regeringen giver den gas og har i denne uge offentliggjort en såkaldt ”sikkerhedspakke” med 16 initiativer, der skal dæmme op for terror og bandekriminalitet. Elementerne består blandt af øget videovervågning, droner, grænsekontrol mod Sverige og markant højere straffe for at være i besiddelse af eksplosiver på offentlige steder eller for at sprænge en offentlig bygning i luften. Pyha, nu kan vi alle sove roligt igen. Men uanset om det virker eller ej, har regeringen med forslaget scoret et taktisk point i forhold til støttepartierne. I forhold til Tyrkiet prøver regeringen med Jeppe Kofod i spidsen at spille hårde, men reelt er man magtesløse, og en ny flygtningekrise truer i horisonten, hvis Erdogan gør alvor af sine trusler. Thomas Qvortrup stiller spørgsmålene. Politisk kommentator Henrik Qvortrup har svarene.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.