Pyongyang i Aalborg

Dramatikken i Venstre fortsætter, og nu kan vi se frem til kampvalg i næste weekend om næstformandsposten – og det valg kommer til at stå mellem Inger Støjberg og Ellen Trane Nørby. Hvor splittet er partiet, og hvor svært bliver det for Ellemann at få samling på tropperne? Nok noget sværere end Mette Frederiksen har det i øjeblikket. Hun kan se frem til en kongres i denne weekend, hvor hun vil blive hyldet så meget, at selv Kim Jong-un vil blive misundelig. Thomas Qvortrup stiller spørgsmålene. Politisk kommentator Henrik Qvortrup har svarene

2 thoughts on “Pyongyang i Aalborg

 1. Jeg er meget enig ift samlingen i Venstre kan tage tid, og man skal være opmærksom på, at Sophie Løhde og Stephanie Lose klogeligt valgte at afstå denne gang, men hvis Jakob ikke får styr på tropperne, så kan der komme et nyt oprør om allerede 5-8 år, hvor BÅDE Jakob og Inger/Trane udfordres, hvis ikke de vinder gehør i baglandet, og kan sikre gode valg…

  Hvis Inger taber, kunne man godt forestille sig, at første invitation til et partiskifte vil komme fra DF. Det kan godt være fristende, at når hun ikke kunne blive næstformand i det store parti, at tage imod en invitation til DF, hvor hun den dag Pia Kjærsgaard går på pension, kunne udfordre Tulles formandskab. Det er en faktor, alle er klar over, for det kun er på grund af Pia, at Tulle ikke udfordres. Bemærk hvordan Pia straks trådte tilbage i rollen som ‘værdikriger’ som de ynder at kalde det derovre, da det stod klart, hun ikke kom til at fortsætte som Folketingets formand.

  Tak for anbefalingen af Søren Pinds bog. Jeg bestilte den faktisk en time før jeg begyndte at lytte til Borgen Unplugged, så jeg er glad for, den er værd at læse.

  Tak for et godt afsnit, og god weekend herfra.

  1. Hej Henrik

   Ja, Støjberg fik allerede en invitation fra Tulle, da hun ikke fik en plads i gruppeledelsen. Så mon ikke den invitation bliver gentaget, skulle Støjberg mod forventning misse næstformandsposten …?
   Vi udsætter i øvrigt endnu engang udsendelsen til søndag – netop på grund af Venstre og det ekstraordinære landsmøde lørdag.
   Bh, Thomas

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.